Små forandringer skaber store forandringer

De fleste kan sikkert nikke genkendende til, at nogle forandringer man gerne vil have ind i sit liv, vokser sig så store, og at det ender med at man ikke får det gjort. Dette kan gøre sig gældende i mange elementer af ens liv, f.eks. i forbindelse med ønsker at starte virksomhed, hvor mængden af opgaver vokser sig så stor at man ikke får dem løst. Sagt med andre ord man mængden og størrelsen af forandringerne låser en fast.

Der er heldigvis måder at komme ud over det problem på, her er mine 5 gode råd til hvordan du kommer videre fra en sådan fastlåst situation Lad mig starte med at komme med et eksempel på en situation

Jeg arbejder 07:00 til 15:00 hver dag og har der foruden transport tid, en søn, en kone og andre ting der skal passes. Jeg har i de seneste par år slækket på motionen og den sunde mad, og får ikke gjort det jeg gerne vil have gjort i der hjemme og jeg får heller ikke den business startet op som jeg gerne ville starte. Grunden er at det hele simpelthen føles som en alt for stor mundfuld at spise – hvilket gør at jeg render rundt i cirkler for at se hvad skal der løses, uden at komme videre med noget som helst.  Tankerne bliver ledet hen på at jeg burde løbe 5 km mindst 3 gange om ugen, lave ordentlig mad om hver aften, få skrevet min forretningsplan, lavet min hjemmeside, og få lavet den bog jeg gerne vil sælge. SUK! – man bliver jo helt forpustst af at tænke på det.

Efter at have eksperimenteret og læst en del om selvudhvikling etc. igennem tiden, er jeg kommet frem til 5 gode råd der kan hjælpe på vej ud af blokaden. Nedenfor kan du se mine råd:

Her er min 5 steps guide til hvordan du bryder  mønsteret:

  1.  Skab et overblik, lav en lang liste med hovedpunkter og underpunkter over hvad der du gerne vil opnå
  2. Vælg 1-2  hovedpunkt du ønsker at komme igang med – lad os antage at jeg gerne vil igang med løb som det vigtigste, da det giver energi som formentlig kan smitte af på de andre punkter på min liste. Ud over det har jeg valgt at jeg vil starte op på min virksomhed som et andet hovedpunkt.
  3. Sæt underpunkterne ind i en plan (max 2-3 punkter udvælges), således at du f.eks. skriver løbe 3 km. hver søndag morgen (ikke 5 som man kunne føle sig fristet til og ikke 3 gange om ugen.), gå en lang tur hver onsdag sammen med min familie. Under virksomheds punktet vælger jeg at jeg skal bruge 1 time mandag og en time torsdag på at lave en virksomhedsplan. Dette er det absolut vigtigste punkt, det er super vigtigt at man er 100% realistisk og kun vælger det man er sikker på at man kan overkomme). Planen bør dække 1 måned.
  4. Hold fast i din nye plan og skab forandringerne i det små i starten. Det er super vigtigt at holde sig til planen og ikke gør mere end det man havde planlagt, specielt i starten er det vigtigt, da man meget hurtigt kommer til at overgør det og dermed kommer til at presse sig selv til noget man i længden ikke kan overkomme det.
  5. Når man har gennemført de ovenstående punkter og har været igennem hele listen og den første måned er overstået, gentager man hele processen igen, dog med den lille forandring at du jo allerede har en plan, så det er i virkeligheden blot justeringer og opdateringer af planen.

Wuhuu hvis det er lykkedes dig at overholde og gennemføre planen den første måned, så er jeg sikker på at du sagtens kan komme videre. Der går nemlig ca. 30 dage med at bryde en vane, og du har lige været igennem de første 30 dage. Tanken er simpelthen at skabe store forandringer ved at lave små forandringer, som så bliver til større og større forandringer.
God vind der ude – du kan klare den og du skal nok opnå dine forandringer.