Find din indre kunst og udret mirakler

Hvad elsker du at gøre? Hvad får dig til at føle at du er i dit rette jeg? Hvornår er det du virkelig blomstrer? Forestil dig at der hvor du blomstrer allermest, og har det aller bedst, også er dér hvor du har størst potentiale for at udrette mirakler! Seth Godin kalder det at finde sin indre kunst.

De fleste af os bruger rigtig meget tid på arbejdet, men mange af os bruger faktisk ikke tiden på arbejdet særlig fornuftigt. Du tænker måske: “det gælder da helt sikkert ikke mig, for jeg arbejder koncentreret, løser mine opgaver til tiden og sidder ikke og pjatter på arbejdet”.

Pligtopfyldende eller tillærte talenter

Min opfattelse er at de fleste er ret pligtopfyldende, men det er jo ikke ensbetydende med, at det du laver er det du ville være bedst til. Og er det ikke mest fornuftigt at arbejde med det du er bedst til?

Det er meget muligt at dit egentlige talent ligger et helt andet sted end det du arbejder med!

Du er givetvis ret god til det du laver, du har måske lært det på universitetet, på arbejdet, igennem kurser eller hvor man nu lærer ting. Du har samtidigt gjort det nok gange til at du er blevet ret hurtig og god til at udføre lige netop dette stykke arbejde.

Så det du laver ligner et talent, men er det dét du er bedst til – hvis du mærker godt efter? Matcher det du laver på dit arbejde, overens med det du føler er dit rette jeg? Og gør det at du føler at du blomstrer?

Det gør det ofte ikke – det er sørgeligt, men ofte sandt.

Mennesker eller maskiner?

Årsagen kan findes i den måde industrialiseringen vandt indpas for omkring 150 år siden, og hvor vi mennesker nærmest blev maskiner der skulle udføre et stykke arbejde – foran en maskine (ironisk nok)! Man begyndte at agere som maskiner der skulle passe ind i et stykke arbejde som skulle laves, frem for at udføre et arbejde man havde lyst til at lave eller som man var aller bedst til.

Uden at jeg på nogen måde skal være nostalgiker, så var det faktisk noget anderledes i gamle dage, hvor man havde hvert sit håndværk man blev god til.

For dem der ikke har opdaget det endnu, så lever vi ikke i industrialiseringen længere. Det er tid til at finde tilbage til sig selv.

Hvorfor ikke lave det du har det aller bedst med at lave? Lav dét, som du synes er sjovest og dét, som får dig til at udrette mirakler! Det er naturligvis nemmere sagt end gjort, for det kan faktisk være meget svært at finde sin kunst.

Jeg er overbevist om, at man ikke nødvendigvis kun har én kunst, men mange forskellige, og det kan forandre sig over tid. Så selvom der er flere at vælge – hvordan finder du så din kunst?

5 spørgsmål der kan føre dig til din indre kunst

  • Hvornår føler du dig glad for det du laver?
  • Hvornår er du i “flow” og “hygger” dig så meget med det du laver at du glemmer tid og sted?
  • Hvornår føler du at det du laver er helt vildt vild nemt, og hvor du undrer dig over at andre finder der svært?
  • Hvornår tænker du “øv, jeg bliver nød til at stoppe nu”, men har helt vildt lyst til at fortsætte?
  • Hvårnår føler du dig fyldt med energi, efter at have lavet noget, frem for drænet?

Jeg er sikker på at hvis du har fundet frem til én ting, der lige netop passer ind i alle 5 spørgsmål, så har du fundet din kunst!

Din kunst kan få dig langt i livet. Den kan give dig fantastiske stunder, og den kan skabe mirakler for dig selv – og for din levevej. Din kunst giver dig energi og derfor kan du skabe mirakler. Fordi det føles som en leg for dig, så udvikler du dine evner og når længere end ved noget andet.

Så mangler du bare at omsætte det til hverdag.