Få en effektiv (og stressfri) hverdag med denne super prioriteringsmetode!

Få en effektiv hverdag ved at prioritere dine opgaver! Men glem ikke at prioritere på den rigtige måde. Det er vigtigt at tage den opgave der har højest værdi for dig og din business først frem for at vælge dem der er “sjovest” eller “hurtigst” at løse.

Tro det eller ej, så er den opgave du mener er hurtigst ofte ikke specielt meget hurtigere at løse end dem, du antager tager lang tid. Det er mere et spørgsmål om “mindset”.

Her er en metode, der gør at din prioritering bliver super effektiv og enkel at arbejde med. Metoden er også kaldet “ABCDE prioritering”.

Her er metoden:

Lav en liste

Det første du skal, er at finde alle dine opgaver og skriv dem op på en liste. De behøves ikke at være i nogen specifik rækkefølge, det vigtigste er at få dem listet op. Et fif vil dog være at oprette dem i et regneark, så er de nemme at sortere, senere.

A prioritet (meget vigtig)

Her er der tale om de vigtigste opgaver! Det er de opgaver du SKAL have lavet i dag, fordi de giver dit firma eller dit arbejde en høj værdi, og fordi de ikke kan udskydes. A prioriteterne er opgaver, der kan give alvorlige, negative konsekvenser, hvis du ikke får dem løst.

Marker alle de opgaver, der har den karakter med A. Hvis der er mere end én A prioritets opgave på din liste, så prioritér indbyrdes på A prioriteterne, så den vigtigste af A kommer til at hedde A1, den næst vigtigst A2 og så fremdeles.

B prioritet (vigtig)

Her er der tale om opgaver du bør gøre. B prioriteterne er opgaver, der ikke er så vigtige, som dine A opgaver. Der er kun mindre negative konsekvenser, hvis B prioritet opgaverne ikke afsluttes.

Markér alle dine B opgaver på din liste, og prioritér B opgaverne indbyrdes, hvis der er mere end én B opgave.

C prioritet (rart at få gjort)

Her er der tale om opgaver, der er rare at få gjort men som ikke er vigtige. Det kunne f.eks. være at du gerne vil have læst korrektur på et gammelt blogindlæg, eller ryddet op i gamle mails etc. Fælles for disse opgaver er, at der ikke er nogen konsekvenser, hvis de ikke bliver udført.

Markér nu alle dine C opgaver på din liste, og prioritér C opgaverne indbyrdes, hvis der er mere end én C opgave.

D prioritet (delegér)

Denne prioriteret kunne vi også kalde “delegering”, for her er der tale om opgaver, der lige så godt kunne delegeres ud til andre. Det kan være, du har en kollega, der kan løse opgaven, eller hvis du er selvstændig, en assistent du kan delegere opgaven ud til. Er du et enmandsfirma firma er det sådan en opgave du bør overveje om du kan outsource.

Markér alle dine D opgaver på din liste, og prioritér D opgaverne indbyrdes, hvis der er mere end én D opgave.

E prioritet (eliminering)

Her er der tale om opgaver, der kan elimineres, opgaver, der ikke har nogen værdi men som står på listen alligevel. Det kan være opgaver du synes er sjove men som slet ikke har værdi.
Det kan f.eks. være at læse et bestemt nyhedsbrev, men som ikke bibringer med noget du kan bruge.

Markér alle dine E opgaver på din liste, og prioritér E opgaverne indbyrdes, hvis der er mere end en E opgave.

Hvad så nu?

Nu har du lavet listen og prioriteret dine opgaver, og sandsynligvis har du også fundet ud af, at der faktisk er en del opgaver, der slet ikke skal bruges energi på. Kunsten er nu at tage opgaverne begyndende med prioritet A1, og efterfølgende A2, A3, B1,B2, C1 og så fremdeles.

Dit fokus kan hvile helt og aldeles på de vigtigste opgaver og du kan dermed undlade at bekymre dig om de andre opgaver.

Du vil blive overrasket over hvor meget stress, der kommer fra at arbejde på lav prioritet opgaver. Den fantastiske opdagelse er, at så snart du begynder at arbejde på opgaverne med høj værdi, så vil stressen begynde at falde.